Paalunporaus

Erikoisosaamista haastavaan geotekniseen maaporaamiseeen.

Perustukset
tehokkaasti ja turvallisesti

Hyvän perustan rakentaminen on elintärkeää kaikissa rakennusprojekteissa. Tiukat aikataulut ja monimutkaiset kaupunkiympäristöt tuovat kuitenkin haasteita rakennusurakoitsijoille.

Me Minconilla teemme kaikkemme, jotta jokainen perustusprojektisi valmistuu turvallisesti, ajallaan ja budjetissa. Se onnistuu Minconin DTH-poraustuotteilla, jotka tarjoavat lyömätöntä suorituskykyä ja turvallisuutta vaikeissa ympäristöissä.

Patentoitu Spiral Flush -ilmanhallintateknologiamme mahdollistaa maapeitteiden turvallisen poraamisen tiheään rakennetuissa kaupunkiympäristöissä. Laaja porausjärjestelmien valikoimamme kattaa kokoluokat 114–1 524 mm, minkä lisäksi valmistamme tarvittaessa projektikohtaisia erikoistuotteita omassa tehtaassamme Ylöjärvellä.

Suunniteltu ja testattu
Maapallon kovimmissa olosuhteissa

Suomi sijaitsee maapallon kovimman peruskallion päällä, jossa toimii myös koko maailmaa palveleva Minconin Geotekninen keskus. Osaamisemme perustuu vuosikymmenten kokemukseen erittäin kovan kiven poraamisesta. Niinpä voimme luvata, että Minconin avulla poraudut mihin tahansa kiveen maailmassa, ja vielä nopeasti.

Paalunporauksessa laatumme tarkoittaa myös toimintavarmuutta. Voit porata maapeitteiden läpi murehtimatta mahdollisia kivikerrostumia, sillä mitä ikinä maan alla piileekin, DTH-tuotteemme menevät sen läpi.

Ilma
hallinnassa

Uppovasaroiden ajamiseen ja maaputken huuhteluun käytettävä korkeapaineinen ilma voi nousta jopa 24 bariin. Jos ilmavirta ohjataan suoraan maata kohti, kohdistuu siihen kova paine, joka voi johtaa yliporaamiseen ja maanalaisiin onkaloihin.

Minconin kehittämä patentoitu Spiral Flush -ratkaisu eliminoi riskit ilman karkaamisesta vääriin paikkoihin. Spiral Flush -porausjärjestelmät eivät ohjaa ilmaa maata kohti, mikä tekee poraamisesta herkissäkin maaperissä turvallista.

Miksi
uppovasara?

Tehtäessä perustuksia esimerkiksi talolle tai sillalle, lyöntipaalut toimivat hyvin pehmeässä maassa. Kaivinpaalut ovat myös hyvä ratkaisu, kun tehdään suuren halkaisijan paaluja helpossa maaperässä. Ongelmat kuitenkin alkavat, jos vastaan tulee pieniäkään kivikerroksia. Lyöntipaalujen eteneminen pysähtyy kokonaan tai sen suunta muuttuu, ja kaivinpaalujen kaivaminen hidastuu huomattavasti. Suomalaiseen peruskallioon kaivinpaalut eivät uppoa.

Tehokas vaihtoehto on porata paalut maahan paineilmaa käyttävällä DTH (down-the-hole) -uppovasaralla, joka toimii nimensä mukaisesti reiän pohjalla. Mäntää liikutetaan paineilmalla ylös ja alas, jolloin se lyö pilotti- tai kalliokruunua, jonka kovametallinastat rikkovat kiven. Poratangot välittävät paineilman lisäksi pyöritys- ja syöttövoiman vasaralle, jolloin korkean lyöntitaajuuden iskujen ja pyörivän liikkeen yhdistelmä murskaa kaiken vastaan tulevan kiven.

Ennustettava. Luotettava. Nopea.

Vasaraa liikuttava paineilma myös huuhtelee kivimurskan eli porasoijan ylös porareiästä. Tämä mahdollistaa poraamisen jatkuvana prosessina sekä nopean etenemisen maapeitteissä ja peruskalliossa. Kun vasaran on aina toiminnan keskipisteessä reiän pohjalla, etenee poraus tehokkaasti myös syvissä rei’issä – toisin kuin top hammer -tekniikassa. Uppovasara sopii hyvin myös suuren halkaisijan paalujen poraamiseen jopa 1 524 mm:iin (60”) asti.

Kaikki nämä ominaisuudet tekevät paalutuksesta ennustettavaa, jolloin esimerkiksi porapaalujen (RD/SSdr-paalujen) porauskustannukset tiedetään jo etukäteen. Uppovasara varmistaa myös poraamisen luotettavan etenemisen riippumatta siitä, mitä on piilossa maan alla. Ja kun koko prosessi hoituu yhdellä poralaitteella käyttäen Minconin tehokkaita vasaroita ja Spiral Flush -pilotteja, on tuloksena ajansäästöä: saat työsi tehtyä nopeammin.

Tutustu MINCONIN
paalutus­ratkaisuihin

Paalutuksen
ammattilainen

Rakennusprojektien vaatimukset vaihtelevat suuresti maaperän mukaan, joten porapaalujen poraamiselle on monia tekniikoita. Uppovasarateknologian pioneereihin aina kuulunut Mincon tarjoaa ratkaisut niihin kaikkiin. Varastotuotteiden valikoimamme on laaja, mutta palvelemme sinua silloinkin, kun tarvitset projektiisi jotain uutta ja uniikkia: olemme aina valmiit suunnittelemaan kanssasi myös räätälöityjä tuoteratkaisuja.

Päästä kantavat paalut

Näitä paaluja käytetään projekteissa, joissa peruskalliossa lepäävä maaputki voidaan ottaa lujuuslaskentaan mukaan yhdessä raudoitetun betonin kanssa. Tällä tavoin raudoitusteräksen määrää voidaan vähentää.

MAAHAN JÄTETTÄVÄT PAALUT,
JOISSA KALLIOTARTUNTA

Tämä on päästä kantavan paalun muunnos projekteihin, joissa on myös vetokuormia. Kalliotartunta tarjoaa erinomaisen pidon peruskalliossa.

Ylösvedettävät putket paaluihin,
joissa kalliotartunta

Ylösvedettäviä putkia käytetään projekteissa, joissa on vetokuormia, mutta lujuuslaskelmat eivät ota huomioon maaputkea. Tällöin on parempi nostaa maaputki ylös ja käyttää se uudestaan.

Porattavat kitkapaalut

Kun tuki peruskalliosta ei ole tarpeen tai edes saatavilla, on porattava kitkapaalu hyvä vaihtoehto. Sitä käytettäessä märkä betoni valuu ja tunkeutuu maapeitteiden pieniin onkaloihin ja kovettuessaan tarttuu tiukasti maahan kiinni.

M-Wall-paalut

M-Wall-paalut ovat tukiseinäratkaisu, joka voi toimia maamassojen romahtamisen estävän ponttiseinän lisäksi kantavana perustuksena. Seinä voidaan tehdä vesitiiviiksi ja siinä voidaan käyttää useita erilaisia lukkomalleja.

po­ra­us­-
jär­jes­tel­Mäm­me

Paalut porataan käyttämällä DTH- eli uppovasaraa yhdessä tilanteeseen parhaiten soveltuvan porausjärjestelmän kanssa. Kun maaputki on porattu haluttuun syvyyteen (1), pilotti vapautetaan lukituksesta pyörittämällä sitä hieman vastapäivään. Sen jälkeen se vedetään ylös (2) ja käytetään uudestaan seuraavan paalun poraamisessa.

Parhaimman suorituskyvyn saat käyttämällä aitoja ja alkuperäisiä Minconin uppovasaroita ja iskunvaimentimia.

Solitary-järjestelmä

Maakenkää ja avarrinta ei ole liitetty toisiinsa. Järjestelmä käyttää samaa tuplaolkapääpilottia, kuin suuret integroidut järjestelmät, mukaan lukien M-Wall. Lue lisää.

Integroitu järjestelmä, pieni

Koot 114–301 mm. Maakenkä ja avarrin on kiinnitetty pysyvästi toisiinsa. Tämä tekee poraamisesta pehmeässä maaperässä ja veden päällä turvallista, sillä vaaraa avartimen putoamisesta ei ole. Pieni järjestelmä käyttää yhden olkapään pilottia, joka ei ole yhteensopiva solitary-järjestelmän tai isojen integroitujen järjestelmien kanssa. Lue lisää.

Integroitu järjestelmä, iso

Koot 323–1 524 mm. Maakenkä ja avarrin on kiinnitetty pysyvästi toisiinsa. Tämä tekee poraamisesta pehmeässä maaperässä ja veden päällä turvallista, sillä vaaraa avartimen putoamisesta ei ole. Järjestelmä käyttää samaa tuplaolkapääpilottia, kuin solitary-järjestelmä, mukaan lukien M-Wall. Lue lisää.

Large ID -järjestelmä

Large ID on suositeltu vaihtoehto paaluihin, joissa on kalliotartunta. Avartimen suuri sisähalkaisija mahdollistaa suurempien kalliokruunujen poraamisen avartimen läpi. Lue lisää.

Läpiporattava järjestelmä

Kun pilotti on vapautettu lukituksesta, se voidaan porata avartimen läpi. Kalliotartunnan poraamista saadaan sujuvammaksi, kun koko poraletkaa ei tarvitse nostaa ylös ja vaihtaa pilottia erilliseen kalliokruunuun. Lue lisää.

Ylösvedettävä järjestelmä

Tässä ratkaisussa avarrin on muotoiltu niin, että kitka sen ja maapeitteiden välillä olisi mahdollisimman pieni, jolloin avartimen ja maaputken vetäminen ylös on helpompaa. Tällöin porajärjestelmä voidaan käyttää uudestaan seuraavan paalun poraamisessa. Lue lisää.

M-Wall solitary -järjestelmä

XL-kokoinen avarrin on suunniteltu niin, että se poraa tilan myös maaputken ponttilukoille. Maakenkää ja avarrinta ei ole liitetty toisiinsa, mikä tekee järjestelmästä kokeneen porarin käsissä kustannustehokkaan ratkaisun. Järjestelmä käyttää samaa tuplaolkapääpilottia, kuin iso integroitu järjestelmä ja integroitu M-Wall. Lue lisää.

M-Wall integroitu järjestelmä

XL-kokoinen avarrin tekee tilan myös maaputken ponttilukoille. Maakenkä ja avarrin on kiinnitetty pysyvästi toisiinsa. Tämä tekee poraamisesta pehmeässä maaperässä ja veden päällä turvallista, sillä vaaraa avartimen putoamisesta ei ole. Järjestelmä käyttää samaa pilottia kuin solitary-järjestelmät. Lue lisää.

Kalliokruunu

Kallio- eli kivikruunu on luotettava työjuhta, kun on päästävä läpi kivestä kuin kivestä. Paalutuksessa sitä käytetään kalliotartunnan poraamiseen Large ID -renkaan läpi. Lue lisää.

Saat,
mitä tarvitset

Kaikki Minconin paalunporaustyökalut ovat saatavana kokoluokissa 114–1 524 mm. Ne käyttävät patentoitua Spiral Flush -teknologiaamme, joka on markkinoiden edistyksellisin ilmanhallintajärjestelmä ja tekee paineilmaporaamisesta turvallista herkissä ympäristöissä.

Kokeneet projekti-insinöörimme auttavat sinua valitsemaan kustannustehokkaimmat paalutusratkaisut juuri sinun työmaallesi. Toimitamme sinulle nopeasti valmiit varastotuotteet tai halutessasi jotakin täysin sinulle räätälöityä.

Toimivaksi todettua teknologiaa
Ympäri maailmaa

Mincon on toimittanut tuhansia geoteknisiä paalutusratkaisuita ympäri maailmaa. Porausjärjestelmämme ovat olleet avainasemassa rakennusprojektien onnistumisissa Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Aasiassa.

Tuoreimpiin paalutusprojekteihimme sisältyi Suomen ensimmäinen herkkään maapatoympäristöön rakennettu porapaaluseinä. Nokialla Melon vesivoimalaitoksen pato peruskorjattiin poraamalla tiettävästi maailman syvin eli 67 metrinen vesitiivis M-Wall-ponttiseinä aina peruskallioon asti. Lue lisää alta ja katso työmaasta kertova dokumenttivideo, niin näet, kuinka Minconin tehokkaat työkalut ja Spiral Flush -teknologia selvisivät haasteesta kuukausia etuajassa.

Pyydä tarjous

Tuottava ja tehokas maaporaaminen vaatii laadukkaat ja tehokkaat työvälineet. Meiltä saat niin uppovasarat, iskunvaimentimet, porausjärjestelmät, kalliokruunut kuin poratangot, maaputket ja öljytkin. Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme etsivät sinulle parhaan porausratkaisun.