29.8.2023

Uppovasara vesirajassa: Minconin Spiral Flush toi tehokkaan ja turvallisen poraamisen Kruunusiltojen työmaalle

Helsingin Kruunusillat-raitiotieprojekti on viimeaikojen suurimpia infrastruktuurihankkeita Suomessa. Vuonna 2027 valmistuvassa projektissa rakennetaan yhteensä kolme uutta siltaa, jotka yhdistävät jatkuvasti kasvavat Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan kaupunginosat Helsingin keskustaan, lyhentäen matkan 11 kilometristä 5,5 kilometriin. Yksi projektin silloista tulee olemaan 1 200 metrin pituudellaan Suomen pisin. Uusi maisemareitti on tarkoitettu vain raitiotielle ja kevyelle liikenteelle, mikä kannustaa ihmisiä julkisen liikenteen käyttöön ja pyöräilyyn.

Minconin porausosaamista on hyödynnetty hankkeessa heti sen alusta alkaen eli vuodesta 2021. Kun siltojen perustuksia porataan paineilmaa käyttävällä uppovasaralla vesirajan tuntumassa, on tärkeää kiinnittää huomiota ilmanhallintaan. Minconin patentoitu Spiral Flush -teknologia estää ilman karkaamisen maahan, mikä tekee poraamisesta turvallisempaa herkässä maaperässä, kuten tässä tapauksessa meren rannassa. Tämän huomasi konkreettisesti myös Kruunusiltojen urakoitsija YIT verratessaan Spiral Flush -rengasporausjärjestelmiä kilpailevaan siipiteräjärjestelmään, jossa ei ollut kiinnitetty huomiota ilmanhallintaan.

”Minconin Spiral Flush -tuotteilla maasta ei tule niin paljon ilmaa, kuin aiemmin käyttämillämme järjestelmillä, joten niillä uskaltaa porata myös kaupunkiympäristössä. Minconin pilotit ovat myös kestäneet paremmin”, toteaa YIT:n työnjohtoharjoittelija Tommi Pentikäinen.

YIT:n vastaava työnjohtaja Antti Eskelinen jatkaa, että ”Minconin Spiral Flush -tuotteiden luotettavuus ja Minconin asiakaspalvelun tuki on ollut ensiluokkaista ja vastannut ennakko-odotuksia ja toiveita. Myös ero Minconin tuotteilla ja meillä aikaisemmin käytetyillä järjestelmillä on ollut kuin yöllä ja päivällä.”

Spiral Flush -teknologian tuoman edun lisäksi Mincon on toimittanut Kruunusiltojen työmaalle M-Wall-ratkaisun. Toinen lyhyemmistä silloista sai M-Wall-seinän vahvistamaan rantapengertä ja toimimaan peruskallioon ulottuvana perustuksena tälle 422-metriselle sillalle.

Kruunusillat ovat hyvine kokemuksineen erinomainen esimerkki Minconin halusta kehittää ja tarjota korkealaatuisia työkaluja, jotka auttavat asiakkaita suoriutumaan omista projekteistaan turvallisesti ja aikataulussa. Antti Eskelinen tiivistääkin oivallisesti, että ”Havaintojemme perusteella ero pilottien kestossa aiemmin käyttämiimme järjestelmiin verrattuna on ollut huomattava. Minconin tuotteilla saavutetaan tehokkuutta ja säästöä, vaikka yhden paalun pistehinta onkin kalliimpi.”

Lue lisää Kruunusillat-raitiotiehankkeesta.

Lue lisää:

Spiral Flush -ilmanhallinta antoi mielenrauhaa Lännen Alituspalvelulle Tampereella

Lännen Alituspalvelu porasi Tampereen Lielahdessa loppuvuodesta 2023 viisi rinnakkaista 610…

Lue lisää

Mincon Finland lahjoittaa liikennemattoja paikallisille päiväkodeille

Mincon Finland osallistui hyväntekeväisyysprojektiin, jonka yhteydessä toimitettiin hauskoja leikkeihin innostavia…

Lue lisää

M-Wall-porausjärjestelmä: seinille suunniteltu

Maahan rakennettavia tukiseiniä tarvitaan monenlaisissa kohteissa, ja Minconin uppovasaraa käyttävä…

Lue lisää

Pyydä tarjous

Tuottava ja tehokas maaporaaminen vaatii laadukkaat ja tehokkaat työvälineet. Meiltä saat niin uppovasarat, iskunvaimentimet, porausjärjestelmät, kalliokruunut kuin poratangot, maaputket ja öljytkin. Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme etsivät sinulle parhaan porausratkaisun.