Spiral Flush

Patentoitu ilmanhallinta­teknologia herkkään maaperään.

Minconin johtava ilmanhallintateknologia Spiral Flush on turvallisin tapa porata herkässä maaperässä ja tiheään rakennetuissa kaupunkiympäristöissä. Turvallisuus syntyy siitä, että korkeapaineista ilmaa ei ohjata suoraan maata päin. Tämä etu saavutetaan uhraamatta tehokasta huuhtelua ja porausnopeutta kovassakaan kivessä.

Hallitse ilmaa
ja poraa turvallisesti

Pehmeä ja haastava maaperä tuo usein vaikeuksia maaporaukseen. Kun korkeapaineista ilmaa käytetään uppovasaran eli DTH-vasaran ajamiseen ja porasoijan huuhtelemiseen ylös reiästä, voi se yltää jopa 24 baariin. Tämä kohdistaa maahan kovan paineen, jos ilma johdetaan suoraan sitä kohti, mikä aiheuttaa helposti yliporaamista ja maanalaisia onkaloita sekä vaurioita viereisille rakennuksille.

Tästä syystä perinteistä DTH-porausta on rajoitettu useissa kaupunkikeskuksissa, rannoilla ja muilla herkillä alueilla.

Minconin patentoitu Spiral Flush -ilmanhallintateknologia minimoi riskin ilman karkaamisesta maahan haastavassa maaperässä, sillä Spiral Flush -pilotti ohjaa paineilman poispäin maasta. Tätä teknologiaa on käytetty ympäri maailmaa lukuisissa kohteissa, joissa perinteinen DTH-poraaminen ei ole ollut mahdollista.

Kuinka se toimii?

Spiral Flush on suunniteltu siten, että korkeapaineista ilmaa ei koskaan ohjata suoraan maata vasten. Sen sijaan huuhteluilma ohjataan ensin naamaan nähden sivusuunnassa  ja sen jälkeen takaisin ylöspäin, mikä tekee huuhtelusta sekä tehokasta että turvallista.

Ilmanhallinnan tuoma turvallisuus ei vaikuta porauksen suorituskykyyn. Työ etenee nopeasti ja tehokkaasti kivessä kuin kivessä juuri sillä tavoin, kuten asiakkaamme ovat tottuneet meiltä odottamaan.

Ilmanhallintaa myös pienessä koossa

Pohjoismaiseen kaivonporaukseen kehitetty Spiral Flush Mini, jolle on myös haettu patenttia, mahdollistaa nyt turvallisen maaporauksen myös pienessä mittaluokassa. Pilotin naamalle menevä huuhteluilma on vähennetty minimiin, mikä tekee pienien reikien poraamisesta turvallista herkässä maaperässä.

Spiral Flush Minin etuihin kuuluu myös parantunut huuhtelu savimaassa. Koska vain pieni osa paineilmasta ohjataan naamalle, lähes kaikki ilma käytetään porasoijan huuhteluun ylös maaputkesta. Tällöin tahmea savi ei pääse tarttumaan maaputken sisäpintaan ja siten häiritsemään ilman virtausta.

Kysy lisää Minconin geoteknisestä keskuksesta.

Puhumme geotekniikkaa.
Jutellaan.

Kaikki Minconin porausjärjestelmät käyttävät Spiral Flush -teknologiaa. Kysy lisää Minconin geoteknisestä keskuksesta.