Kaivonporaus

Laadukkaat ja kestävät kulutusosat vesi- ja lämpökaivojen poraukseen.

Pohjoismainen menetelmä

Pohjoismaissa, joissa pohjavesi sijaitsee tyypillisesti peruskalliossa, porakaivot porataan yleensä käyttämällä suuren sisähalkaisijan LID-porausjärjestelmää. Menetelmä yksinkertaistettuna on:

  1. Porataan maaputki kallioon asti.
  2. Nostetaan pilotti, vasara ja poratangot ylös reiästä.
  3. Lasketaan kalliokruunu, vasara ja poratangot takaisin reikään ja porataan avartimen läpi syvemmälle peruskallioon.
  4. Riittävässä syvyydessä nostetaan kaikki porausvälineet ylös reiästä.
  5. Vesi virtaa reikään kallion halkeamista. Lasketaan tarvittavat putket ja pumput reikään.

Lataa suomenkielinen kaivonporausesitteemme alta. Saat sieltä tarkemmat tekniset tiedot eri järjestelmistä ja tuotteista.

Poraus­järjestelmä
kaivon­poraukseen

Maaporaus- eli large ID -porausjärjestelmiä käytetään maahan jätettävissä maaputkissa ja niiden avulla päästään helposti maapeitteiden läpi peruskallioon ilman vaaraa, että porattu reikä sortuisi. Renkaan suuri sisähalkaisija mahdollistaa porauksen sujuvan jatkumisen maaputken poraamisen jälkeen.

Kaivonporauksessa tyypillisesti käytetään kokoluokkia 140–168 mm. Myös suuremmat koot ovat mahdollisia, vaikkakin niitä käytetään enemmän paalutuksessa.

Mukaan myös
ilmanhallinta

Mincon tarjoaa isommissa tuotteissa vakiona olevan Spiral Flush -ilmanhallintateknologian edut myös kaivonporaukseen. Spiral Flush Mini -teknologian avulla ilman virtaus pilotin naamalle on vähennetty minimiin, mikä vähentää huomattavasti yliporaamisen riskiä.

Toinen Spiral Flush Minin etu on parempi maaputken sisäinen huuhtelu savimaassa, koska suurin osa paineilmasta ohjataan jo pilotissa takaisin putken sisään. Tällöin tahmea savi ei pääse tarttumaan helposti putken sisäpinnoille ja siten heikentämään ilmavirran kulkua.

Kallio­kruunulla
läpi harmaan kiven

Minconin kotimaiseen kaivonporaukseen tarkoitetut kivikruunut ovat luotettavia työjuhtia, joiden avulla pääset läpi kaikesta kivestä Maan päällä.

Saat meiltä kovaan kaivonporaukseen tehdyt kruunut kokoluokissa 85–298 mm. Voit valita useista nasta-, niska- ja naaman muotoiluvaihtoehdoista työhösi parhaiten sopivan. Tutustu kalliokruunuihimme tarkemmin alla olevasta linkistä.

Markkinoiden
tehokkaimmat vasarat

Tehokkuudestaan tunnetut aidot Minconin MP-sarjan uppovasarat nostavat porausnopeuden uusiin lukemiin. Niiden patentoidut ominaisuudet maksimoivat energiatehokkuuden ja vähentävät huoltotarvetta. Kaikki vasaramme valmistetaan Minconin omissa tehtaissa erittäin tiukoilla laatutoleransseilla. Tämä takaa luotettavan toiminnan ja pitkän käyttöiän.

Tutustu vasaroihimme alta.

Poraputket
täynnä teknologiaa

Aiemmin Driconeq-nimellä tunnetut ja korkeasta laadustaan arvostetut Mincon-poraputket sopivat täydellisesti pohjoismaiseen kaivonporaukseen kokoluokissa 76–89 mm. Valikoimastamme löydät niin edulliset perusputket kuin patentoidut ja energiatehokkaat eX-Flow®-putket optimoidulla ilmanvirtauksella.

Tutustu ainutlaatuisiin poraputkiimme alta.

Puhumme geotekniikkaa.
Jutellaan.

Pyydä tarjous

Tuottava ja tehokas maaporaaminen vaatii laadukkaat ja tehokkaat työvälineet. Meiltä saat niin uppovasarat, iskunvaimentimet, porausjärjestelmät, kalliokruunut kuin poratangot, maaputket ja öljytkin. Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme etsivät sinulle parhaan porausratkaisun.