Kalliokruunut

Minconin kalliokruunut on suunniteltu ja valmistettu koviin olosuhteisiin. Valikoimastamme löydät laadukkaat kruunut sekä kaivon- että paalunporaukseen aina puolentoista metrin halkaisijaan asti ja kaikille yleisimmille vasaraniskoille. Olemme Minconilla jo vuosikymmenien ajan kuunnelleet asiakkaidemme kokemuksia ja kehittäneet kalliokruunujamme ja nastojamme jatkuvasti yhä paremmiksi.

Kalliokruunut
kaivonporaukseen

Ulkohalkaisija 85-298 mm

Pienen koon kalliokruunut sopivat erinomaisesti kaivonporaukseen. Minconin laajasta valikoimasta DTH- eli uppovasarakalliokruunuja löydät sopivan kruunun kaikkiin maaperiin ja porausolosuhteisiin.

Kaikki kruunumme valmistetaan omissa huipputekniikkaa edustavissa tehtaissamme ympäri maailmaa ja isoimmat kruunumme kokoluokissa 300–1 524 mm valmistetaan Suomessa Ylöjärven tehtaallamme. Myös nastat valmistamme itse omassa tehtaassamme Isossa-Britanniassa. Oma valmistus antaa parhaat mahdollisuudet ylläpitää korkeaa laatua, josta Mincon on tullut tunnetuksi.

Tärkeimmät ominaisuudet

  • Saatavilla kaikilla yleisimmillä niskoilla
  • Kolme naaman muotoilua: kupera, tasainen ja kovera
  • Minconin valmistamat laadukkaat volframikarbidinastat
  • Erilaisia nastavaihtoehtoja eri olosuhteisiin
  • Erityinen lämpökarkaisu tarjoaa ylivoimaisen kovuuden ja pidentää käyttöikää

Kalliokruunut
Paalutukseen

Ulkohalkaisija 300 – 1 524 mm

Paalutuksessa Ylöjärvellä valmistettavia suuria kalliokruunuja käytetään poraamaan kalliotartuntoja large ID- tai ylösvedettävien renkaiden läpi. Kalliokruunut voidaan myös suunnitella ja valmistaa asiakkaan erityisvaatimusten mukaisesti.

Tyypilliset käyttökohteet

  • Tunneleiden ilmastointikuilut
  • Putki- ja kaapelikuilut
  • Kaivosten pelastuskuilut
  • Kalliotartunnat

Suuret kalliokruunut ovat saatavilla kokoluokissa 300–1 524 mm ja kaikilla yleisimmillä niskoilla.

Käytetään
kalliotartunnoissa,
joissa paalut jätetään maahan

Paalutuksessa kalliokruunuja käytetään poraamaan kalliotartuntoja maahan jätettäviin paaluihin. Kalliotartunnat ovat porapaalujen jatkeita peruskallioon ja ne kiinnittävät paalut tiukasti paikoilleen projekteissa, joissa on myös vetokuormia.

Teräspaalujen jättäminen maahan säästää aikaa ja työtä projekteissa, joissa maaputken teräs huomioidaan rakenteen lujuuslaskennassa yhdessä betonin raudoitusteräksen kanssa.

Käytetään
kalliotartunnoissa,
joissa paalut vedetään ylös

Kalliokruunuja käytetään myös poraamaan kalliotatartuntoja ylösvedettäviin paaluihin. Näissäkin tapauksissa kalliotartuntaa tarvitaan vastustamaan vetovoimia, kun esimerkiksi korkea rakennus huojuu kovassa tuulessa.

Kun maaputken terästä ei oteta huomioon projektin lujuuslaskennassa, on teräspaalut parempi vetää ylös ja käyttää uudelleen.

Puhumme geotekniikkaa.
Jutellaan.

Pyydä tarjous

Tuottava ja tehokas maaporaaminen vaatii laadukkaat ja tehokkaat työvälineet. Meiltä saat niin uppovasarat, iskunvaimentimet, porausjärjestelmät, kalliokruunut kuin poratangot, maaputket ja öljytkin. Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme etsivät sinulle parhaan porausratkaisun.