30.5.2024

Spiral Flush -ilmanhallinta antoi mielenrauhaa Lännen Alituspalvelulle Tampereella

Lännen Alituspalvelu porasi Tampereen Lielahdessa loppuvuodesta 2023 viisi rinnakkaista 610 mm:n halkaisijan teräsputkea vilkasliikenteisen Paasikiventien ja viereisen junaradan ali. Kukin alitus porattiin Enqvistinkadulta Lielahden voimalaitokselle kahdessa osassa; ensin autotien ja sen jälkeen junaradan ali, jolloin varsinaisia porauksia suoritettiin yhteensä kymmenen kappaletta.

Poraustyö sujui suunnitellussa kahden kuukauden aikataulussaan ilman häiriöitä liikenteelle. Tästä voitiin kiittää sekä Lännen Alituspalvelun ammattitaitoa että Minconin toimittamaa vaakaporausjärjestelmää, johon Spiral Flush -ilmanhallinta kuuluu olennaisena osana. Toimivan ilmanhallinnan tehtävänä on pitää terän muotoilun avulla huoli siitä, että poraamisessa käytetty paineilma palaa takaisin maaputkeen, eikä karkaa maaperään aiheuttaen yliporaamista tai painaumia.

Lielahden alitusporaustyömaa oli osa Tampereen Energia Sähköverkon suurempaa maakaapelointiprojektia, jossa 110 kV:n ilmajohtolinjat siirretään piiloon maan alle. Tällä tavoin saadaan parannettua sähkön siirtolinjojen säävarmuutta ja toisaalta ilmajohtojen varaamat maa-alueet vapautuvat rakentamiseen ja virkistyskäyttöön.

Tutustu työmaahan myös oheisen videon muodossa:

Lue lisää:

Uppovasara vesirajassa: Minconin Spiral Flush toi tehokkaan ja turvallisen poraamisen Kruunusiltojen työmaalle

Helsingin Kruunusillat-raitiotieprojekti on viimeaikojen suurimpia infrastruktuurihankkeita Suomessa. Vuonna 2027 valmistuvassa…

Lue lisää

Mincon Finland lahjoittaa liikennemattoja paikallisille päiväkodeille

Mincon Finland osallistui hyväntekeväisyysprojektiin, jonka yhteydessä toimitettiin hauskoja leikkeihin innostavia…

Lue lisää

M-Wall-porausjärjestelmä: seinille suunniteltu

Maahan rakennettavia tukiseiniä tarvitaan monenlaisissa kohteissa, ja Minconin uppovasaraa käyttävä…

Lue lisää

Pyydä tarjous

Tuottava ja tehokas maaporaaminen vaatii laadukkaat ja tehokkaat työvälineet. Meiltä saat niin uppovasarat, iskunvaimentimet, porausjärjestelmät, kalliokruunut kuin poratangot, maaputket ja öljytkin. Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme etsivät sinulle parhaan porausratkaisun.