29.8.2023

M-Wall-porausjärjestelmä: seinille suunniteltu

Maahan rakennettavia tukiseiniä tarvitaan monenlaisissa kohteissa, ja Minconin uppovasaraa käyttävä M-Wall-ratkaisu soveltuu toimintavarmana niihin kaikkiin. Esimerkiksi rakennettaessa maanalaisia kellaritiloja porataan ensin seinät maahan, minkä jälkeen maa-aines voidaan kaivaa pois seinien sisältä. Jos taas tarvitaan kuiva alue keskelle vettä, rakennetaan jälleen seinistä suljettu alue ja sen jälkeen pumpataan vesi sieltä pois.

Yksinkertainen ratkaisu pehmeässä maaperässä on toki työntää metallilevyjä maahan pontiniskijän avulla. Mutta jos vastaan tulee yksikin isompi kivi, lyönti- tai vibrapaalun eteneminen pysähtyy siihen. Tällöin paras ratkaisu on käyttää Minconin M-Wall-porausjärjestelmää, joka etenee esteistä välittämättä erinomaisesti kaikissa olosuhteissa. Tällä porausjärjestelmällä voidaan porata vesitiiviitä tukiseiniä maapeitteiden läpi aina peruskallioon asti.

Käytä haluamaasi ponttilukkotyyppiä.

M-Wall-järjestelmä on suunniteltu yhteensopivaksi kaikkien yleisimpien ponttilukkojen kanssa. Avarrin on riittävän suuri poraamaan tilan urospontille, ja kun seuraava paalu porataan aivan edellisen viereen, mahtuu naaraspontti kahden vierekkäisen avartimen poraamaan tilaan. Näin paalut kytkeytyvät tukevasti toisiinsa koko matkaltaan.

Suuret avartimet eli rengasterät tekevät tilan ponteille.

Oikeat poraus­järjestelmät vaativiin kohteisiin

M-Wallin etuihin kuuluu yhteensopivuus muiden tukiseinäratkaisuiden, kuten levyponttiseinien, kanssa. Samassa rakennuskohteessa on siis mahdollista asentaa levyponttiseinä helppoon maaperään ja käyttää M-Wallia vaikeissa paikoissa. Poratut M-Wall-paaluseinät ovat myös yksinkertaisia levyponttiseiniä jäykempiä ja niillä on paljon suurempi kuormankantokyky. Niinpä porattaessa M-Wall peruskallioon asti se toimii kantavana perustuksena koko rakennukselle, eikä vain kellarin tukiseinänä.

Minconin valikoimista löytyy sekä solitary- ja integroitu M-Wall-porausjärjestelmä. Solitary- eli irtorengasjärjestelmässä avarrin ei ole kiinni maakengässä ja kokeneen porarin käsissä tämä onkin erittäin edullinen vaihtoehto M-Wallin rakentamiseen. Sen käytössä piilee kuitenkin riski, että paalua käsitellessä avarrin putoaa, mikä vaikeuttaisi esimerkiksi veden päällä työskentelyä.

Näihin tilanteisiin Mincon suosittelee integroitua M-Wall-järjestelmää, missä avarrin ja maakenkä on yksi yhtenäinen, integroitu paketti. Tällöin poistuu riski avartimen veteen putoamisesta, joka pahimmassa tapauksessa estää poraamisen kyseisessä kohdassa. Molempien tuoteryhmien kanssa käytetään kuitenkin samaa pilottia, mikä tekee työmaalla toimimisesta yksinkertaisempaa ja helpompaa.

Vasemmalla solitary M-Wall-järjestelmä, jossa irtorengas. Oikealla integroitu M-Wall-järjestelmä, jossa avarrin on asennettu kiinteästi maakenkään.

Kaikki Minconin M-Wall-yhteensopivat pilottiterät käyttävät patentoitua Spiral Flush -ilmanhallintateknologiaa, mikä tekee poraamisesta turvallista herkässä maaperässä estämällä ilman karkaamisen maahan. Tämä on erittäin tärkeää ottaa huomioon poratessa muun muassa tiheästi rakennetussa ympäristössä tai pehmeässä maaperässä.

Lue lisää Spiral Flushista.

Jos haluat tietää lisää M-Wall-porausjärjestelmistä, ota yhteyttä Minconin Geotekniseen keskukseen Ylöjärvellä, niin ratkaisemme yhdessä eteen tulevat haasteet.

Lue myös erinomainen artikkeli, kuinka Spiral Flush -ilmanhallinnan ansiosta M-Wall oli täydellinen valinta kunnostamaan Melon maapato Nokialla:

Lue artikkeli siitä, kuinka M-Wall ja Spiral Flush -ilmanhallinta olivat täydellinen valinta Nokian Melon maapadon kunnostukseen.

Lue lisää:

Spiral Flush -ilmanhallinta antoi mielenrauhaa Lännen Alituspalvelulle Tampereella

Lännen Alituspalvelu porasi Tampereen Lielahdessa loppuvuodesta 2023 viisi rinnakkaista 610…

Lue lisää

Uppovasara vesirajassa: Minconin Spiral Flush toi tehokkaan ja turvallisen poraamisen Kruunusiltojen työmaalle

Helsingin Kruunusillat-raitiotieprojekti on viimeaikojen suurimpia infrastruktuurihankkeita Suomessa. Vuonna 2027 valmistuvassa…

Lue lisää

Mincon Finland lahjoittaa liikennemattoja paikallisille päiväkodeille

Mincon Finland osallistui hyväntekeväisyysprojektiin, jonka yhteydessä toimitettiin hauskoja leikkeihin innostavia…

Lue lisää

Pyydä tarjous

Tuottava ja tehokas maaporaaminen vaatii laadukkaat ja tehokkaat työvälineet. Meiltä saat niin uppovasarat, iskunvaimentimet, porausjärjestelmät, kalliokruunut kuin poratangot, maaputket ja öljytkin. Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme etsivät sinulle parhaan porausratkaisun.